Ons Onderwijs

Vanuit onze visie "the journey starts here" hebben we onze kernwaarden verwoord:

Vertrouwen

We leren de kinderen te vertrouwen in hun eigen kunnen. Als kinderen steeds meer leren zelf te doen en te ontdekken, groeit hun zelfvertrouwen. Vertrouwen in elkaar is basisvoorwaarde voor de veiligheid. Kinderen kunnen pas leren als ze zich veilig en vertrouwd voelen.

Samen

Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Vanuit deze gedachte leren we kinderen samenwerken. We werken nauw samen met ouders. Als ouder bent u de expert op het gebied van uw kind, leerkrachten zijn de expert op het gebied van onderwijs. Door deze expertise samen te voegen, kan het kind tot bloei komen. Samenwerking met onze omgeving en externen is mogelijk voor uitbreiding van de expertise, op allerlei gebieden.
Ouders werken ook met elkaar samen in de verschillende actieve werkgroepen die de Dubbelster kent.

Ontwikkelen

Op school kom je om te leren, om je verder te ontwikkelen. Vanuit de veilige basis ontwikkelen we de kennis en vaardigheden van kinderen. Een kennisbasis wordt aangevuld met vaardigheden die kinderen van nu nodig te hebben om zich straks in de wereld goed te kunnen redden. We hebben een divers lesprogramma en volgen en stimuleren de ontwikkeling van uw kind. Passend bij elke ontwikkelingsfase, van kleuter tot (bijna)puber. Als school ontwikkelen wij ons voortdurend om uw kind goed voor te bereiden op de toekomst.

Ontdekken

Leren doe je door nieuwe dingen te ontdekken. De samenleving houdt niet op bij de grens van het lokaal, de school, de stad of ons land; wij ontdekken met de kinderen de wereld. We werken samen met scholen in het buitenland, organiseren diverse excursies. Om internationaal goed te kunnen communiceren leren kinderen op de Dubbelster vanaf groep 1 de Engelse taal.

Talenten van kinderen worden ontdekt door een divers aanbod van werkvormen, aandacht voor sport, natuur, techniek, expressie en creativiteit. Kinderen leren zichzelf te presenteren.